JuulSchrijft

Maar goed, dat dus
144 blogs

Van maart 2020 tot maart 2022 schreef ik blogs op LinkedIn en Facebook over de meest uiteenlopende onderwerpen. Uiteraard over de corona-perikelen. Maar ook over muziek, film, PTSS, honden, Frankrijk, en niet in de laatste plaats over schrijven zelf.
Deze bundel verschijnt naar verwachting in augustus 2022.

 

#JuulSchrijft
144 blogs

Deze tweede bundel blogs gaat meer nog dan de vorige over schrijven en alles wat daarbij komt kijken.
Naar verwachting verschijnt deze uitgave in september 2022

 

Interbellum

Noord-Frankrijk, september 1917. Na drie gruwelijke jaren in het veldhospitaal achter de loopgraven is de Schotse chirurg Alistair MacEwen volledig ingestort. Hij wordt opgevangen in het nabijgelegen chateau en verzorgd door Ghislaine, de dochter des huizes. Ook in haar leven heeft de oorlog diepe sporen nagelaten. Zij verloor haar familie en haar verloofde.
De jaren die volgen zijn voor beiden zwaar. Alistair – niet langer in staat te werken – worstelt behalve met zijn trauma ook met het gevoel gefaald te hebben. Ghislaine – slechts bijgestaan door een paar trouwe bedienden – lukt het met moeite de wijngaard draaiende te houden.
Als Alistair in 1926 op uitnodiging van Ghislaine voor een vakantie naar Frankrijk terugkeert, heeft dat weerzien ingrijpende gevolgen voor hen beiden, en voor alle betrokkenen.
Tegen de achtergrond van de turbulente jaren twintig en dertig volgen we Alistair, Ghislaine en de mensen om hen heen. Tot in 1939 een nieuwe oorlog dreigend en onontkoombaar als een storm boven de horizon hangt.

Voor dit volledig geredigeerde en gecorrigeerde manuscript wordt momenteel een uitgever gezocht.

 

Uit het puin, de levenden

Mei 1945. In een huis aan de ruige kust van Finistère heeft een vreemdeling zijn intrek genomen. Een Brit, een gehavende, getroebleerde man die maar een ding wil: met rust gelaten worden.
Iets verderop houdt zich een meisje schuil. Eerst in de crypte van het kerkje, daarna in een verlaten Duitse bunker. Ook zij wil maar een ding: terug naar Parijs, waar ze vandaan komt. Daarom is ze vastbesloten contact te maken.
Mei 1946. Als na een moeizame start een hechte band is gegroeid tussen deze twee zo verschillende mensen staat er op een dag een oude bekende op de stoep. Met nieuws uit Engeland.

‘Uit het puin, de levenden’ is het vervolg op ‘Interbellum’ en tweede deel in de MacEwen-trilogie.

Voor al deze manuscripten kunt u contact opnemen met mijn agente Hanneke van de Water